Tajine of rookoven online kopen

Dankzij een rookoven kunt u zelf makkelijk allerlei gerechten roken. We kunnen eenvoudigweg stellen dat alles wat u op een barbecue legt, u ook kan roken. Traditioneel werden gerechten gerookt om deze langer te bewaren. Tegenwoordig wordt roken echter toegepast om de gerechten op smaak te brengen. Deze smaak kan variëren naargelang de gebruikte rookmot of de houtsnippers. De ontwikkelde rook die hierbij vrijkomt geeft het vlees, vis, groenten of fruit namelijk een heel bijzondere smaak. Ideaal om naar hartenlust te experimenteren en uw favoriete snippers te ontdekken! Gezien deze bereiding zonder oliën of vetten gebeurt, is het bovendien ook nog eens extra gezond.

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Hoe een rookoven gebruiken?

Zoals u kan zien bij Camerons rookoven bestaat deze rookoven uit meerdere onderdelen. Namelijk een braadslede of rookpan, een lekplaat, een rooster en een schuifdeksel. Er zijn ook varianten hierop te vinden, maar het principe van de rookovens is steeds hetzelfde. Het rookoventje kan u in tegenstelling tot de barbecue gewoon binnenshuis gebruiken.

Wanneer u aan de slag gaat, vult u eerst de braadslede met rookmot. Wij raden twee tot drie eetlepels aan. Deze rookmot kan bijvoorbeeld van eikenhout zijn, maar ook andere soorten zoals elzenhout, beukenhout en allerlei fruitsoorten behoren tot de mogelijkheden. Dit vraagt uiteraard om gastronomische experimenten met uiteenlopende aroma’s. Voorts kan u deze rookmot nog aanvullen met vuurkruiden of andere specerijen. Vervolgens wordt door een warmtebron de pan verwarmt en zal er rook ontstaan. Het te bereiden voedsel plaatst u nadien op het rooster. De lekplaat die onder dit rooster geplaatst is, zorgt er dan weer voor dat het restmateriaal van het voedsel zich niet mengt met de rookmot. Wanneer de rook zich ontwikkelt, sluit u met het schuifdeksel de pan. Afhankelijk van de te bereiden maaltijd, laat u nu het product garen. Laat ten slotte de rook voorzichtig uit de rookoven vrij. Opgelet: het rookoventje is heet!

Zelf een rookoven kopen?

Wilt u nu zelf aan de slag gaan en naar hartenlust experimenteren met allerlei gerechten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om een rookoven online te bestellen. Wij leveren rookovens aan voordelige prijzen, inclusief een portie eiken rookmot, zodat u meteen aan de slag kan gaan! De meeste rookovens zijn geschikt voor elke warmtebron en kunnen ook in de oven. Hiernaast zijn er bij ons ook elektrische rookovens te vinden.

Koken met een tajine

Een andere eenvoudige manier van koken is deze waarbij een tajine wordt gebruikt. Onze Scanpan Impact tajine werd op typerende Afrikaanse aardewerken gebaseerd. Het bestaat uit twee schalen en is ideaal voor het bereiden van een heerlijke stoofpot. De werking ervan lijkt op deze van een braadpan en dankzij het kegelvormige deksel wordt het verdampte water telkens opnieuw in de schaal opgevangen. Een tajine kopen staat dan ook gelijk met van nu af aan heerlijke malse en sappige gerechten koken. Extra gezond, dat natuurlijk ook!