Pastamachine

Een pastamachine is een apparaat dat men gebruikt voor het maken van heerlijke en verse pasta’s. Zo kan u met een pastamaker bijvoorbeeld lasagne of spaghetti in het leven roepen. Pastamachines komen in verschillende maten en soorten. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen tussen een manuele en een elektrische pastamachine. Die tweede is natuurlijk een stuk eenvoudiger in gebruik maar komt over het algemeen met een hoger prijskaartje. Wanneer u overgaat tot een pastamachine kopen is het natuurlijk belangrijk om ook vooraf na te gaan wat de mogelijkheden van het toestel zijn. Lang niet iedere pastamachine kan immers iedere vorm van pasta maken. Wij geven extra uitleg opdat de ideale pastamachine kopen kinderspel wordt.

11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina

Welke pasta wenst u te maken?

Dat is inderdaad de eerste belangrijke vraag die u zichzelf dient te stellen. Pasta komt nu eenmaal in heel wat verschillende vormen. Voor het maken van lasagne kan u bijvoorbeeld kiezen voor de Marcato pastamachine Atlas 150. In combinatie met de bijpassende accessoires en opzetstukken kan u datzelfde toestel ook uitbreiden voor andere doeleinden, waarbij lasagnette misschien wel het meest in het oog springt. Met de Marcato pastamaker Regina kan u dan weer rigatoni, fusilli, bucatini, macheroncini en maccheroni maken. Ook voor korte pasta of gevulde pasta kunnen soms andere toestellen zich opdringen. Twijfelt u over de benodigde producten en accessoires voor het maken van uw favoriete pasta? Vraag het dan even na bij onze klantendienst.

Een manuele of elektrische pastamachine?

Een volgende vraag die u zichzelf dient te stellen is of u al dan niet gaat voor een elektrische pastamachine. Zo’n pastamaker is immers een tikkeltje duurder maar biedt wel heel wat extra comfort. In de praktijk is het vooral geschikt voor zij die extra veel pasta willen maken en wel even door willen gaan. In dat geval zal een groot pastadroogrek zich natuurlijk opdringen. Toch hoeft het zich lang niet alleen tot die doelgroep te beperken. Ook ouderen of mensen die last hebben van hun spieren of gewrichten, kunnen in de elektrische pastamachine een ideale oplossing vinden.

Bijkomstige tips voor het kopen van een pastamaker

Als u ons assortiment bekijkt, wordt het al snel duidelijk: wij hebben een duidelijke voorkeur voor de pastamakers van het merk Marcato. De ergonomie van die toestellen, hun functionaliteit en hun hoog comfortgehalte zijn dan ook grote pluspunten. Stuk voor stuk gaat het om belangrijke aspecten waar u maar beter rekening mee houdt wanneer u overgaat tot een pastamachine kopen. Toch zijn er zeker ook andere elementen die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige reiniging, het al dan niet aanwezig zijn van antislipvoetjes en zelfs uw persoonlijke voorkeuren. Want geef nu toe: een zwarte pastamaker past toch helemaal niet tussen alle andere rode machines die u in huis hebt? Met ons ruim aanbod en grote diversiteit aan pastamakers spelen wij alvast in op de voornaamste bekommernissen van onze klanten.