Raspen

Keukenrasp

Ongeacht of u nu kaas, wortels, appels of nootmuskaat fijn wenst te snijden: een keukenrasp is echt wel uitgegroeid tot een onmisbaar accessoire in iedere keuken. Zo’n keukenrasp is over het algemeen voorzien van een grof getande vijl die ervoor zorgt dat het voedingsproduct zich gelijkmatig verdeelt in talloze kleine deeltjes. Keukenraspen komen hierbij in twee vormen, gaande van een steel die over het voedingsproduct kan bewogen worden en de ruimere exemplaren waarbij verschillende ontwerpen gecombineerd worden. Uiteraard kan u iedere categorie keukenrasp kopen op deze webshop.

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De verschillende soorten keukenraspen

Keukenraspen verschillen op basis van de structuur en de grootte van de vijl. Bij een grove rasp worden logischerwijs ook grotere voedingsdeeltjes bekomen. Vaak gaat het hierbij om een kaasrasp, alhoewel het systeem ook gebruikt kan worden voor het raspen van harde groenten zoals komkommers. Een variant hierop vinden we bij de slicer. Deze keukenrasp wordt voornamelijk gebruikt voor het schaven van groenten maar kan hetzelfde resultaat ook bij diverse fruitsoorten garanderen. Een klassieke rasp wordt dan weer gebruikt voor uien, wortelen, appels en specerijen. Vaak kan het ook dienst doen als kaasrasp, alhoewel het eerder bij de zachte kaassoorten zijn nut zal bewijzen. Tot slot zijn er dan weer de fijne keukenraspen. Zij worden niet alleen gebruikt bij bepaalde harde kaassoorten maar ook voor nootmuskaat en chocolade. Weet u niet welk exemplaar u moet kiezen? Dan kan u uiteraard ook gewoon gaan voor een multi rasp. Zo’n multi rasp bevat steeds verschillende modellen waardoor u naar hartenlust kan afwisselen.

De beste keukenraspen van Microplane

Aangezien kwaliteit de keuken dient te sieren, maakten wij een overduidelijke keuze voor de keukenraspen van Microplane. Het gaat om modellen die ook in professionele keukens gebruikt worden en uitblinken op vlak van kwaliteit. Bij populaire kookprogramma’s als Masterchef en 24Kitchen worden ze al veelvuldig gebruikt en ook Jamie Oliver heeft reeds veelvuldig aangegeven een fan te zijn.

Het bijzondere van de keukenraspen van Microplane? De geschiedenis die achter het bedrijf verscholen gaat. Zo werd het oorspronkelijk nog opgericht als gereedschap- en machinefabriek. Het zijn die industriële ervaringen die uiteindelijk voor de hoogwaardige kwaliteit van haar producten zorgen. Onder andere de keuze voor een bijzondere oppervlaktebehandeling garandeert een echte langdurige scherpte van iedere keukenrasp. Die kwaliteit merk u dan ook al snel. Hoeft onze keuze voor dit succesvol label nog verder te verbazen?