Diversen

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

De functionaliteiten van de keukenmachines

De meest eenvoudige keukenmachines bieden functionaliteiten aan zoals snijplaten en messen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om groenten fijn te snijden. De beter uitgeruste exemplaren bezitten eveneens een blender. Die kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld groenten en fruit heel fijn te hakken. Ook een gegolfde schijf voor het kloppen van slagroom is een mogelijkheid. Dat laatste is een groot voordeel want het kloppen van slagroom is nu eenmaal een manueel lastig karwei. Bent u een fan van pizza? Dan is een accessoire voor het kneden van deeg een echte must-have. Tot slot zijn er ook hulpstukken die u bijvoorbeeld kunnen helpen om citrusvruchten automatisch uit te persen. Aangezien keukenmachines sterk verschillen, hebben wij bij iedere door ons aangeboden keukenmachine steeds aangegeven wat er al dan niet in de set begrepen is.

Hoe kan u de best geschikte keukenmachine kopen?

Keukenmachines zijn steeds prominenter aanwezig in onze keuken. Uiteraard heeft dat zo z’n gevolgen voor het aanbod. De best geschikte keukenmachine kopen doet u dan ook in functie van uw persoonlijke vereisten.

In de eerste plaats kijkt u dan ook naar de benodigde functies, zoals reeds hierboven beschreven. Houd echter ook rekening met de beschikbare snelheden. Drie standen is toch echt wel het minimum, terwijl de duurdere varianten tot maar liefst twaalf standen aanbieden. Bovendien houdt u best ook rekening met de kom van de keukenmachine. Voor een klein huishouden volstaat een kom van drie liter misschien nog wel, maar voor grotere huishoudens is zes liter toch wel het minimum.

Weet dat ook de opbouw van de keukenmachine zelf een grote rol speelt. In de eerste plaats omdat de keukenmachine uiteraard in uw kast moet passen, maar bovendien ook omdat het apparaat eenvoudig schoon te maken dient te zijn. Kunnen de verschillende accessoires gewoon in de vaatwas? Dan is dat een extra pluspunt.

Tot slot spelen uw persoonlijke voorkeuren ook gewoon een rol. Erg populair is bijvoorbeeld een keukenmachine zwart model, alhoewel ook kleurrijke varianten steeds vaker hun intrede doen.

Een keukenmachine kopen? Enkele tips

Naast voorgaande richtlijnen kan het ook interessant zijn om te kiezen voor een keukenmachine die over antislipvoetjes beschikt. Gebruikt u de messen frequent? Dan is het aangeraden om na te gaan of u diezelfde messen eenvoudig kan slijpen of vervangen. Ook dat is een belangrijk criterium.

Twijfelt u nog over de best geschikte keukenmachine? Vraag dan even advies aan onze zendesk. Een medewerker beantwoordt uw vragen met alle plezier.